Kultúra

Csemadok Alapszervezet :  elnök – Erdélyi Csaba

Fürge Ujjak Citerazenekar
Vezető: Erdélyi Csaba – 0905 211 100
Tagok: Benkő Zsófia, Puskás Zsófia, Szitás Schnábelt Karolina, Szakál Kinga
Fellépnek a községi ünnepségeken, 2004-től részt vesznek a szlovák országos citera-találkozókon. Az együttes Magyarországon – Nagynyárádon is részt vett több kultúrális rendezvényen. Az együttes tagjai résztvevői voltak a 2008-ban Tiszakécske városában megrendezésre kerülő képzésnek is.

Húsz fellépést tudhat maga mögött 2016-ban  a Fürge Ujjak citerazenekar. A helyi és a környékbeli rendezvényeken – Galánta, Bős, a peredi citeratalálkozó, Alma- és kacsafesztivál, – kívül Magyarországon, Horvátországban és Ausztriában is színpadra álltak.

Játszóház és a Süss fel nap nyári tábor vezetője – PaedDr. Puskás Erzsébet

Citerazenekar: Rév
Vezető: Erdélyi Csaba
Tagok: Varsányi Viktória, Racskó Regina, Pollák Lara Erdélyi Bálint, Pleva Levente

Nyugdíjasok klubja: Vezetőnő:  Barczi Gabriella

Glória énekkar
Alapítva 2001-ben. Tagok száma 15, karmesternő Mária Szarková volt. Felléptek a községi ünnepségeken. Decemberben részt vettek a Nagymácsédon és Felsőszeliben, a római katolikus templomban megrendezésre kerülő Adventi koncerten. Felléptek a „Bíboros szép rózsa“ hangverseny területi és országos fordulóin. Ma is a  temetések állandó résztvevői, melyen a falu lakosságát énekkel kísérik el utolsó útjára.

Művelődési ház:
2001-től a művelődési házban zongoraoktatás zajlik. A gyerekek  számtalan zongoradarab eljátszását tanulhatják meg. A tanulók fokozatosan sajátíthatják el a zongorázást és a zene elméletét is.Az oktató Hajduk Julianna .

Könyvtár:
A könyvtár nyitva tartása: pénteken 14:00-tól 17:00 óráig.

Könyvtárosnő Kilácsko Gabriella

Helyi kiskertészek szervezete–  elnök :  Vadkerti Tibor

Évente megrendzik a borkóstolót, zöldség és gyümölcs kiállítást.